Arriba l’estiu i res millor que fer un repàs de les alternatives que ens poden trobar a la xarxa per intentar organitzar els viatges d’una manera diferent, més econòmica  i aprofitant els   descomptes que tenim com a joves. Per poder planificar-nos bé el nostre viatge, us donarem un grapat de recursos sobre diferents maneres d’allotjar-se, des de  Hostels fins a d’altres més alternatives com el Couchsurfing!

Comencem pel popular Couchsurfing (que ja compta amb tres milions d’inscrits a 249 països del món). El sistema és ben senzill, cal fer-se membre i un cop fet et permet cercar allotjament – sofà en cases particulars de la resta de membres (si així s’indica, ja que hi ha diferents tipus de perfil).El couchsurfing ofereix allotjament  a viatgers o fins i tot una visita per la teva ciutat … Hem de pensar que aquest recurs és molt més que un lloc per dormir, és una xarxa comú d’interessos viatgers.

Semblant al couchsurfing trobem el Hospitality Club, un club amb el suport de voluntaris que creuen en una idea: possar als viatgers en contacte amb la gent en el lloc que visiten, i donant als “locals” una oportunitat de conèixer persones d’altres cultures i augmentar així la comprensió intercultural i consolidar la pau al nostre planeta.

D’altes menys coneguts però amb la mateixa filosofia d’intercanvi, trobem GlobalFreeloaders o BeWelcome basats en el respecte i l’hospitalitat.

Altres formes de vacances que permeten estalviar-te els costos l’allotjament són per exemple Wwoof, treballant com a voluntari en granges, és un intercanvi, a canvi de l’ajuda de voluntaris, els amfitrions ofereixen menjar, l’allotjament i l’oportunitat d’aprendre sobre els estils de vida ecològics, o Growfood, on trobar oportunitats de treball en granges, ranxos i hisendesorgàniques (a més d’altres voluntariats vinculats en aquest entorn) tot això,sempre en un ambient on la permacultura és una manera de vida;

Si per el contari el teu allotjament ha de ser més llarg pots optar per l’opció del House Cares, on tenir cura d’una casa durant períodes més o menys llargs.

I òbviament també s’estalvia molt dormint en aeroportsSleeping in Airports.

També, és una bona alternativa d’estalvi  llogar una habitació en una casa particular amb Airbnb o IStopOver.
Per allotjar-vos en B&B, Hostals, Albergs o Guesthouses res millor que algunes d’aquestes pàgines i recordeu que algunes d’elles tenen butlletins on van informant d’ofertes:
Hihostels ,una de les xarxes d’albergs més important del món. Hi trobaràs nombrosos punts de molts països des d’on et poden fer les reserves anticipades, normalment les oficines de turisme juvenil o de serveis a la joventut.
Reaj, xarxa d’albergs de l’estat espanyol , recull d’albergs amb la possibilitat de reservar en línia.
Altres buscadors de Hostels, B&B i albergs:
I si vols anar de camping…
Campingeurope, Federació Europea de Campings, amb informació sobre campings a tot Europa.
Hostelsclub  que a més d’albergs tenen càmpings a prop d’algunes de les grans ciutats turístiques.
I per últim, una opció per si el que vols és fer un retir més espiritual, molts monestirs ofereixen allotjament a preus assequibles. Des del cercador de JOVE.CAT pots accedir a tots els que hi ha a Catalunya i a la resta de l’estat espanyol.
Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn
  • BlinkList