Bases del concurs

aRubitown és un concurs que neix amb la finalitat de potenciar la creativitat musical dels i les joves de Rubí, de facilitar la difusió de la seva música i d’ampliar l’oferta d’oci a la ciutat per al col·lectiu jove.

aRubitown pren el relleu al concurs musical Rubifest, que va celebrar la seva darrera edició l’any 2008, en un format més adaptat als nous temps en què s’incorporen les xarxes socials per afavorir la participació activa dels i les joves i ampliar l’àmbit d’acció. A més, aquest nou concurs incorpora com a novetat l’enregistrament d’actuacions en espais històricament emblemàtics per a la ciutat, amb l’objectiu d’afavorir el coneixement del territori i la seva història.

El concurs s’organitza en un calendari d’actuacions enregistrades i 14 eliminatòries en directe (quarts, semifinals i final) que garanteixen una agenda d’actuacions musicals estable entre els mesos de març i juny.


Inscripció

Poden participar els grups i/o solistes que compleixin les Condicions de participació.
El procés per inscriure’s és el següent:
1. Enregistrar una cançó (original o versionada), en àudio o vídeo, i pujar-la  a qualsevol de les plataformes virtuals existents a internet que en permeti l’audició i la descàrrega (MySpace, YouTube, Vimeo, Ivoox., Bandcamp, SoundCloud …).
2. Omplir el formulari d’inscripció , amb les dades del grup i l’enllaç a la cançó, i enviar-lo entre el 12 de febrer i el 4 de març de 2013.
3. Si hi ha menors al grup, aquests hauran de descarregar el formulari d’autorització per a menors  i portar-lo signat per pare, mare o tutors legals a l’Espai Jove Torre Bassas abans del 7 de març a les 21 h.


Dinàmica

Un jurat format per 5 professionals del món de la música seleccionarà 8 grups i/o solistes després d’escoltar totes les cançons presentades entre el 12 de febrer i el 4 de març de 2013 a www.rubijove.cat.
Els 8 grups i/o solistes seleccionats pel jurat participaran en les eliminatòries de la manera següent:
>Gravació acústica d’una cançó. Aquesta gravació es difondrà al bloc www.rubijove.cat i a les xarxes de RubiJove. Es comptabilitzaran les votacions mitjançant els “m’agrada” del Facebook.
>Actuació en directe (2 grups i/o solistes per concert), on també es comptabilitzaran els vots dels assistents mitjançant papereta.

Les votacions constaran de tres parts:

– Resultat de les votations entre els assistens als concerts.

– El grup guanyador de les votacions per Facebook s’emportarà un 20% de vots extra en base al total d’assistens al concert.

 – El grup escollit pel jurat s’emportarà un 30% de vots extra en base al total d’assistens al concert.

Aquesta dinàmica és vàlida per als quarts de final, les semifinals i la final.

Premis

El primer classificat s’endurà:
> un xec de 700 € en material musical
> 3 sessions d’estudi
> actuació a la Festa Major de Rubí de l’any en curs

El segon classificat s’endurà:
> un xec de 300 € en material musical
> actuació a La Sala dins la programació “Calaix de Música”


Jurat

El jurat del concurs aRubitown està format per 5 professionals relacionats amb el món discogràfic, la fórmula musical i la docència musical.  El jurat fa la selecció dels 8 participants d’entre tots els inscrits. Les eliminatòries i el grup guanyador es decidiran en base a la decisió del jurat (30%) conjuntament amb un procés de votació popular, a través de les xarxes (20%) i dels assistents als concerts (50%).


Calendari

Període d’inscripció: del 12 de febrer al 4 de març, 2013
Veredicte del jurat dels 8 grups seleccionats: 8 de març, 2013
Enregistraments i eliminatòries de quarts de final: de l’11 de març al 3 de maig, 2013
Enregistraments i eliminatòries de semifinals: del 6 de maig al 31 de maig, 2013
Enregistraments i Final: del 10 al 21 de juny, 2013


Condicions de participació

1. Nombre de participants
El concurs està obert a solistes i a grups integrats per un màxim de 6 persones.

2. Edat
Un mínim de 2 membres del grup han de tenir entre 16 i 35 anys (nascuts entre 1978 i 1997, ambdós inclosos). Si es tracta d’un solista, haurà d’estar dins d’aquesta franja d’edat. Si hi ha menors al grup, aquests hauran de descarregar el formulari d’autorització per a menors  i portar-lo signat per pare, mare o tutors legals a l’Espai Jove Torre Bassas abans del 7 de març a les 21 h.

3. Residència
>Solistes: la persona solista ha de ser resident a Rubí.
>Grups de 2 o 3 persones:  com a mínim 2 membres del grup han de ser residents a Rubí.
>Grups de 4, 5 o 6 persones: com a mínim 3 membres del grup han de ser residents a Rubí.

4. Estil musical
El concurs està obert a tots els estils musicals. L’únic condicionant és que el solista o grup participant sigui capaç de fer acústics a l’actuació que s’enregistrarà al carrer, en un espai emblemàtic de la ciutat, prèvia a l’eliminatòria.

5. Protecció de dades i difusió del material enregistrat
Els participants cedeixen les seves dades personals a l’organització del concurs aRubitown només per al propòsit d’aquest concurs. L’organització es compromet a tractar aquestes dades d’acord amb la normativa o legislació vigent. Els participants cedeixen a l’organització el dret de reproducció i difusió de tot el material audiovisual que es produeixi durant totes les fases del concurs, inclosa la inscripció, a través de les eines de comunicació i xarxes socials pròpies de Rubijove.

AquestesBases del concurs són provisionals a l’espera d’aprovació definitiva per l’Ajuntament de Rubí.

Bústia de dubtes
rubijove@rubijove.cat

Rubí, 12 de febrer de 2013

Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn
  • BlinkList