EN TREN

El tren és una opció molt interessant si no tens pressa i vols recórrer Europa per pocs diners. La xarxa ferroviària és extensa i et permet d’arribar fàcilment a moltíssims indrets.
Si us agrada viatjar en tren  per Catalunya iu la resta de l’estat espanyol pots consultar la Renfe, però si el que voleu és marxar més lluny, recordeu que l’InterRail disposa de diferents bitllets per viatjar per Europa i que també podeu viatjar amb TGV-Europe  fins a París, altres poblacions de França, Londres o Brusel·les.
Un web força útil per moure’s en tren pel vell continent és Railfaneurope, on trobar recorreguts, horaris i preus de les principals companyies de tot Europa.

EN AVIÓ

Viatjar amb avió ha deixat d’ésser un luxe gràcies a les companyies de vols barats. Tenen preus molt competitius gràcies a unes mesures per a estalviar costos, com ara la limitació màxima dels serveis als clients, la supressió d’intermediaris o l’ús d’aeroports amb menys trànsit.
D’una altra banda, segons la ruta que vulguis fer, tingues en compte que algunes webs de companyies aèries i d’agències en línia et donen la possibilitat d’entrar per un país i sortir per un altre; és l’opció ‘Multidestinacions’ o ‘Itineraris múltiples’. Si tens ganes de viatjar una bona temporada, també pots trobar bitllets de volta al món.
De recursos per volar a la xarxa hi ha un munt, òbviament les millors ofertes ja siguin en low cost o en companyies internacionals habitualment les trobarem en el cercadors i/o agències tipus eDreamsAtrapaloRumboBravofly, DestiniaVols BaratsLogitravel,  LasminuteMomondoSkyscanner, Kayak o Trabber.
També val la pena, consultar algunes companyies de Low cost que operen a casa nostra:
– Aer Lingus: A Irlanda, Irlanda del Nord i EEUU (Nova York i Bòston). 
– Air Baltic: A Europa i enllaços internacionals.
– Condor: Low cost a Alemanya i Luxemburg i des d’allà arreu del món.
– Easyjet: A Gran Bretanya i els principals aeroports europeus.
– Jet2.com: Low cost a Anglaterra i Escòcia.
– Norwegian: Low cost a Escandinavia i altres destinacions europees.
– Smartwings: Low cost a Praga, Bratislava o Budapest. 
– Transavia: Als Països Baixos.
 TUIfly:  Low cost a Alemanya, Holanda, Àustria, Suïssa, Portugal i més. 
 Vueling: A arreu d’Europa i de la Mediterrània.
– Wind Jet: Vola de Barcelona a Catània (Sicília).
– Wizz Air: Low cost a l’Est d’Europa com Bulgària, Hongria, Ucraïna, Romania, Polònia, Txèquia, etc.
Per Europa hi ha altres companyies de low cost sense destinació a casa nostra:
– Lauda Air que des de Viena i altres ciutats austríaques té vols a Grècia, Itàlia, Croàcia, Turquia, Xipre o les Illes Canàries   (té la web en català !!!).
– Meridiana Fly a Itàlia.
– Flybe a la Gran Bretanya.
I si esteu viatjant per Àsia recomanem Air Asia, una companyia de low cost que us permetrà viatjar pel continent a bon preu… I si voleu pels Estats Units i voleu fer-ho “low cost”  Jet Blue Southwest.
I per últim, si el que voleu es fer la volta al món roundtheworldticket

EN VAIXELL

El vaixell pot ésser una alternativa atractiva, sobretot si vols viatjar per la Mediterrània i has pensat endur-te el vehicle.
Port de Barcelona, informació i contacte de les companyies de ferris que connecten directament el port de Barcelona amb Gènova, Roma, Alger, Mallorca, Eivissa i Menorca.
P&O Ferries, companyia que connecta Bilbao, la Gran Bretanya i Irlanda i A ferry.com 
cercador de rutes de ferris per tot Europa.
 
Una altra opció no tan comuna però amb aventura assegurada és viatjar amb vaixells de càrrega. El llibre ‘Guia de viajes en buques de carga’ de l’editorial Paidotribo et dóna les claus per a usar aquest sistema de transport, també podeu tronar informació sobre compendies de càrrega que admeten passatge als seguents enllaços Travltips i The cruise people 

EN COTXE

Amb aquest transport tindràs molta autonomia per a moure’t, sense dependre d’horaris. Si vas amb automòbil, has de dur el permís de conduir (fora de la Unió Europea pot ser que hagis de menester un permís de conduir internacional) i tenir l’assegurança al dia si vas amb el teu vehicle. A banda de viatjar amb el teu vehicle, també pots llogar-ne un o compartir-lo.
També hi ha pàgines web per a cercar-hi companys que vulguin compartir rutes amb cotxe, tant d’àmbit nacional com internacional, i despeses com Compartir o Viajamos juntos

EN BICICLETA

Viatjar amb bicicleta és una manera de tenir un contacte més proper amb la natura i d’usar un transport net i econòmic. Però per moure’t amb aquest mitjà has d’estar en bona forma física per a carregar l’equipatge i recórrer cada dia un nombre variable de quilòmetres.
Cicloturisme, secció dedicada al cicloturisme a la web de la Federació Catalana de Ciclisme.
Amigos del ciclismo, cròniques i rutes de viatge amb bicicleta per Espanya i per la resta del món. També pots cercar companys per fer una ruta i organitzar viatges conjuntament.
Vias verdes, Més de 1.500 quilòmetres de vies de tren de l’estat espanyol han estat reconvertits en itineraris cicloturistes i senderisets.
Cicloturisme per Europa, la web de la Federació Europea de Ciclistes presenta la xarxa EuroVélo i proposa un munt de rutes a diferents països.
Bicicletes i trens a Europa  fórmula “tren + bici” a la web del transport ferroviari a Europa.
Be Sociable, Share!
  • Twitter
  • Facebook
  • email
  • Delicious
  • Google Reader
  • LinkedIn
  • BlinkList