Segueix-nos a
26 / 02 / 2020

edRa proposa un projecte artístic col·lectiu sobre la diversitat sexual i de gènere a l'alumnat de secundària

L’escola d’art i disseny edRa proposa a l’alumnat dels centres educatius de la ciutat que s’incorporin al projecte LGTB+ Rubí, identitats, igualtat i diversitat, una exposició col·lectiva i multidisciplinària que reflexionarà sobre la diversitat sexual i de gènere a partir de les obres de les persones joves que hi vulguin participar. edRa treballa cada any una proposta transversal entre l’alumnat de la mateixa escola i el dels instituts de secundària de la ciutat. Hi poden participar les persones joves que vulguin, però edRa recomana la proposta als nois i noies que estudien 4t d’ESO i batxillerats. Aquest any, el projecte gira al voltant del moviment LGBT+ amb la voluntat de donar la possibilitat als i les estudiants d'expressar-se artísticament sobre la diversitat de gèneres, sexes i relacions personals amb l’objectiu de combatre els estereotips i l’exclusió.

A través de la creació artística, els i les joves treballaran la prevenció l’homofòbia, mostraran la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i fomentaran el respecte mutu i la singularitat de cada persona.

La proposta artística esdevé també una acció comunitària per millorar la cohesió social del municipi i construir una ciutat més inclusiva i respectuosa amb totes les identitats de gènere i totes les orientacions sexuals i afectives.

Les persones que hi vulguin participar han d’omplir la butlleta de participació que trobaran al web d’edRa i entregar la fitxa tècnica de la seva obra (breu descripció, tècnica i mida) fins al 17 de febrer a l’escola d’art, al Complex Cultural l’Escardívol, c/ Joaquim Blume, 28. La creació acabada, que pot ser en qualsevol format digital i/o físic, s’ha de lliurar a l’escola fins al 5 de març dins de l’horari de secretaria. Totes les obres rebudes es podran veure a diferents espais expositius de la ciutat del 17 al 29 de març de 2020. Les peces i accions artístiques s’integraran al municipi per dialogar amb la gent i promoure el debat.

 

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h