Segueix-nos a
17 / 03 / 2019

EL VIDEOCLIP “DIVERSITAT” DELS JOVES DE LA TORRE BASSAS GUANYA EL SEGON PREMI AL CONCURS ICIP DE HIP-HOP PER LA PAU

El videoclip Diversitat, realitzat per més d’una vintena de nois i noies de la ciutat sota la coordinació de Rubí Jove, ha obtingut el segon premi al Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau, que convoca l’Institut Català Internacional per la Pau. El treball es va enregistrar el passat mes de novembre amb motiu de la Setmana de les Diversitats, organitzada per l’Ajuntament.

La clau de l’èxit de Diversitat és un important treball en equip dinamitzat des de l’Espai Jove Torre Bassas. Durant setmanes, diversos joves van treballar en la preparació de la cançó juntament amb el cantant Jeebli, un raper d’origen marroquí conegut per les seves lletres de denúncia contra la xenofòbia. Els nois i noies van escriure la lletra del tema de forma col·laborativa, van gravar les veus en un estudi de la ciutat i, finalment, van rodar el vídeo a diverses localitzacions de Rubí. Les coreografies van ser dirigides pel col·lectiu de ball ONSTAGE.

Un cop més, queda demostrat que tenim una joventut amb iniciativa i valors, que respon positivament als reptes que planteja la societat actual i que s’activa davant les injustícies i la desigualtat. Aquest premi ens omple d’orgull perquè Rubí és i ha de seguir sent una ciutat que aposti per les diversitats”, ha expressat la regidora de Joventut, Marta García.

El Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té per objectiu donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau. El videoclip de Rubí Jove ha estat premiat a la modalitat 2, adreçada a nois i noies d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, culturals, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya. Com a guanyadors del segon premi, els joves de Rubí tindran la possibilitat de participar en un taller de rap impartit per un professional del hip-hop de prestigi.

El concurs compta amb el suport del Departament d’Educació i de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. El dijous 28 de febrer tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels premis, en un acte a la Biblioteca de l’ICIP al qual assistirà una representació dels joves que van participar al videoclip de Rubí.

 

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h