Segueix-nos a
17 / 03 / 2019

LA V JORNADA SOBRE FORMACIÓ PROFESSIONAL MOSTRARÀ TOTA L'OFERTA D'FP INTEGRADA DE LA CIUTAT A LA RAMBLA DEL FERROCARRIL

Tota l'oferta formativa de Formació Professional (FP) integrada de Rubí es mostrarà a la ciutadania a través d'una jornada especialitzada el pròxim 26 de març. La jornada que arriba a la cinquena edició es trasllada aquest any a la rambla del Ferrocarril on s'instal·larantres carpes, obertes al públic entre les 9 i les 19 h. La carpa més gran serà l'espai de la fira que mostrarà l'oferta d'FP dels centres participants i dues carpes més petites acolliran els tallers i les xerrades, respectivament. Per participar-hi cal fer una inscripció que es pot formalitzar prèviament a través d’aquest enllaç o el mateix dia de la jornada.

La jornada arrencarà a les 9.30 h amb la benvinguda als assistents a càrrec de l'alcaldessa Ana MaríaMartínez. A les 10 h, l'Aliança per a l'FP Dual oferirà la xerrada «FP Dual: La meva experiència». A les 11 h, nois i noies que han estudiat formació professional explicaran la seva experiència en una taula rodona. Carme Martínez-Roca, professora d'orientació professional de la UAB, parlarà a les 12.15 h sobre les opcions de l'alumnat un cop acaba secundària a la xerrada «Què en trec ara, d'estudiar?». A les 13.30 h, Anna Pajarón, responsable del Departament de Projectes Internacionals de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i Arés Riart, coordinadora de La Víbria Intercultural parlaran de les «Oportunitats de mobilitat a l'estranger». A la tarda, les xerrades es reprendran a les 16.30 h amb una taula rodona d'empresaris i empresàries de Rubí sota el títol «Descobreix el món laboral i salta-hi». L'última xerrada del dia anirà a càrrec de David Codina mestre de primària, d'ESO i de batxillerat que reflexionarà sobre «No sap què fer! Com podem acompanyar els nostres fills i filles». "La formació professional és un dels puntals del Rubí Forma amb xifres d'inserció laboral molt altes. Aquest any amb la nova ubicació a la rambla del Ferrocarril busquem atraure, a més d'estudiants, a tothom que estigui pensant a reorientar o millorar el seu futur professional", diu el regidor de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Rafael Güeto.

Durant tot el dia, les persones que visitin les carpes tindran accés a l'oferta formativa de  la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa, CECOT Formació, Col.legi Regina Carmeli, edRa, Escola d'Art i Disseny, Escola d'Adults de Rubí, Escola Mare de Déu de Montserrat, Escola Oficial d'Idiomes de Rubí, Institut J.V. Foix, Institut L'Estatut, Institut La Serreta, Institut de Terrassa, Joviat FP Integrada,  PFI-PTT Rubí, Serveis i Assessorament CemFormació i l’oferta formativa del Rubí Forma.

Tallers i activitats paral·leles
A més de les xerrades i els stands dels diferents centres formatius, durant tot el dia hi ha previst un programa d'activitats i tallers que complementen la part més teòrica de la jornada: demostració de perruqueria, a càrrec de l'INS La Serreta (10 i 13.15 h); taller: "Posa't en forma", a càrrec del Cicle Formatiu Grau Superior (CFGS) condicionament físic del Col·legi Regina Carmeli (10.45 i 13 h); taller V Jing, música interactiva, a càrrec d'edRa, Escola d'Art i Disseny (11 i 15 h); taller de Modelisme industrial, a càrrec del CFGS de modelisme industrial del Col•legi Regina Carmeli (11.20 h); taller de Serigrafia MousePad, a càrrec d'edRa, Escola d'Art i Disseny (11.40 h); taller d'hàbits saludables "Aprenem a cuidar-nos" a càrrec de Laia Oulego i Raquel Garrido, infermeres del CAP Mútua de Rubí (12 h); taller de patinatge de l'Escola Mare de Déu de Montserrat (16 h); taller de preparació per a un càsting a càrrec de l'actriu Lucía Torres (16.30 h); exhibició de K-Pop a càrrec dels col·lectius de joves Onstage, Twiling i el Taller de Torre Bassas (17.30 h); exhibició de capoeria amb el Grup de Capoeira Brasil; i exhibició de break dance i hip-hop del grup Tiger amb la col·laboració de Dinàmic Crescendo.

També hi ha previst un taller sobre la reproducció d’una planta a partir d’un esqueix a càrrec de la Font del Ferro (de 10 a 12 h), un taller de robòtica a càrrec de l’alumnat d’ESO de l’Escola Montserrat  (d’11 a 13.30 h), una sessió d’elaboració de piruletes dolces amb nitrogen, a càrrec de l’Escola d’Hoteleria Joviat (de 16 a 19 h) i un taller de receptes i tècniques de cuina en miniatura a càrrec de Campos Estela (de 10 a 13 h i de 15 a 18 h).

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h