Segueix-nos a
01 / 10 / 2020

Les obres d’ampliació de l’skatepark de Can Sant Joan es troben a la recta final

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i els regidors de Planejament Urbà, Rafael Güeto Ortiz, d’Esports i Obra Pública, Juan López Núñez, i de Joventut, Annabel Cuesta Fabre, han visitat in situ, aquest dimarts, els treballs d’ampliació de l’skatepark de Can Sant Joan. Ho han fet acompanyats de membres de l'entitat juvenil La Skateboarding Rubí, molt implicada en el projecte. Properament, el nou equipament s’obrirà a la ciutadania. Tot i que les obres estan pràcticament enllestides, els usuaris i usuàries no poden accedir al recinte fins que la instal·lació no estigui completament acabada.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament ha conservat l’skatepark existent, al qual s’hi han fet actuacions de manteniment; s’ha dissenyat un nou circuit en el qual sigui possible la pràctica d’aquesta modalitat esportiva per a diferents nivells i apte també per a celebrar-hi tornejos o altres esdeveniments similars; i s’ha projectat aquesta instal·lació com un espai públic de la ciutat, en la qual s’han creat espais d’estada inclusius perquè persones alienes a la pràctica de l’skate puguin gaudir d’aquest equipament.

Els treballs han consistit a enderrocar el paviment existent, adequar el terreny, realitzar els elements de l’skatepark ─quarter-pipes, rampes, hubbas, hip, baranes inclinades, manuals i ledges, rails, escales amb rail i bowls─ i pavimentar la zona patinable, entre d’altres. Amb el nou circuit, es busca defugir la idea d’skatepark com a instal·lació de formigó aliena al seu entorn. Per això s’han habilitat recorreguts per patinar en convivència amb els espais verds i les zones d’estada pensada pel públic.

El nou skatepark té dos accessos des de la vorera, que es caracteritzen pel canvi de material del paviment. El nou skatepark aprofita la suau pendent del terreny en el qual s’ha instal·lat i, mitjançant un recorregut en ziga-zaga, es permetrà generar impulsos als patinadors en punts estratègics. El circuit es composa de quatre línies diferenciades, amb diferents nivells d’exigència en la pràctica de l’skate.

Els treballs s’han inclòs al Pla d’inversions financerament sostenibles (PIFS) i compleixen un triple objectiu: augmentar la superfície dedicada a aquesta pràctica esportiva, dissenyar un circuit pensat per a diferents nivells i crear zones d’estada perquè les persones que acompanyin els i les patinadores puguin gaudir d’aquest espai.

Quan es va dissenyar aquesta actuació, l’Ajuntament va donar a conèixer el projecte a l’entitat La Skateboarding Rubí, que precisament havia fet aquesta demanda al Consistori. L'assocaició s'ha mostrat molt complaguda amb el resultat de l'obra.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20,30 h