Segueix-nos a
12 / 12 / 2019

La gran final de la Rubí Battle League tindrà lloc dissabte a la carpa de Nadal

Aquest dissabte 14 de desembre (20 h) tindrà lloc la gran final de la Rubí Battle League, la competició de rapers i raperes (galls i gallines) que promouen Rubijove i el Servei d'Acció Comunitària a través del projecte Rubijove als Barris.

La Rubí Battle League fomenta l'esperit crític, la creativitat, l'enginy i la improvisació entre el col·lectiude persones joves. La competició s'ha estructurat en forma de lliga que s'ha desenvolupat des del mes de juliol recollint una proposta del jovent de la ciutat. Les 8 persones participants amb més puntuació de la lliga exhibiran el seu freestyle a la gran final de dissabte que servirà per posar nom a la guanyadora de la RubiBattle League d'aquest any. A través de la competició, el Servei d'Acció Comunitària ha treballat amb les persones joves la construcció d'una nova imatge de les batalles de freestylevalorant les rimes, l'estil i el flow i penalitzant el contingut racista, feixista, capacitista, masclista, xenòfob o misogin. El consistori ha treballat la proposta dels i les joves des de la perspectiva de l'educació en medi obert i ha emmarcat la iniciativa en el projecte Fem Barri i el Pla Local de Joventut de Rubí 2018-2021, que inclouen promoure la participació igualitària i l'ús de les persones joves dels espais públics com a objectiu.

El projecte d'intervenció socioeducativa en medi obert és una acció social i d'acompanyament socioeducatiu, de caràcter preventiu, que s'adreça a persones entre 12 i 30 anys. Sorgeix de la necessitat de diagnosi pel projecte Fem barri i del treball amb la població jove de diferents serveis. El projecte s'emmarca en l'àmbit municipal de Ciutadania i Drets Civils i es coordina entre els serveis de joventut i acció comunitària. L'equip de medi obert municipal està format per una tècnica de medi obert i dos tècnics dinamitzadors de barri. Els professionals recullen les necessitats de les persones joves i, per donar-hi resposta, o bé les deriven als serveis que la ciutat ja ofereix o bé impulsen la creació d'alternatives que fomentin l'oci positiu.

La nit és jove
La nit és jove és una altra de les iniciatives que el consistori treballa amb el col·lectiu de persones joves des de la perspectiva de l'educació en medi obert. En aquest cas, la lliga s'ha disputat a través d'un partit cada mes des del mes de juny. El dia de la final serà el pròxim 20 de desembre. Els partits començaran a les 20.45 h a la pista poliesportiva de l'Escola Montessori i està previst que a les 20 h tingui lloc l'entrega de premis i un piscolabis. L'activitat que compta amb el suport de l'Associació de veïns de Les Torres culminarà amb l'entrega d'una samarreta personalitzada de La Nit és Jove a tots els participants.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h