Segueix-nos a
20 / 12 / 2021

Una quinzena de joves completen amb èxit el curs d’horticultura i jardineria impartit als horts de Cova Solera

L’Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de la cooperativa L'Ortiga, ha realitzat un curs de jardinera i horticultura als horts municipals de Cova Solera per fomentar la inclusió social d’un grup de joves usuaris del Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes. La formació s’ha dut a terme entre els mesos de setembre i desembre i aquest dimecres s’han lliurat els certificats d’assistència i aprofitament a les persones participants.

El curs s’ha impartit des d’una metodologia pràctica i, alhora, amb un marc teòric en el qual poder englobar les diferents accions que s’han anat realitzant durant les 10 sessions de la formació, cadascuna de 3 hores. L’alumnat ha après a utilitzar maquinària agrícola ─desbrossadores, motocultors, segadores i podadores d'alçada─; com construir un hivernacle i com elaborar un planter ecològic; les especificitats dels arbres fruiters i de les plantes aromàtiques; com habilitar un sistema de reg, i el marc de plantació i el calendari de cultiu d’un hort ecològic, entre d’altres.

Aquesta acció s’ha dut a terme sota la coordinació i el treball en xarxa dels Servei de Primera Acollida per a Persones Nouvingudes i el Servei de Sostenibilitat i Medi Ambient.

Un cop completada la formació, el grup de joves ha rebut aquest dimecres un certificat d’assistència i aprofitament, que els permetrà acreditar els coneixements adquirits als seus respectius currículums i serà una bona carta de presentació a l’hora de buscar feina, especialment al sector de la jardineria.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h