Segueix-nos a
12 / 03 / 2019

L'alumnat d'eDRa ofereix la seva mirada sobre la situació del Sàhara Occidental

L’Escola d’Art i i Disseny edRa inaugurarà aquest dijous 14 de març al Celler l’exposició Sàhara visible, que recull la visió del seu alumnat sobre la situació del Sàhara Occidental. La mostra, de caràcter multidisciplinari, es podrà visitar fins al 5 d’abril a la sala Cèsar Martinell de l’equipament municipal.

Sàhara visible consta de catorze espais on conviuen obres de diferents disciplines. S’hi poden trobar instal·lacions, projeccions, escultures i zones interactives creades per l’alumnat dels tallers d’edRa i dels cicles formatius d’Espai Interactius, Gràfica Interactiva i Serigrafia Artística, així com les col·laboracions en vídeo dels nois i noies de l’Institut Duc de Montblanc.

Les obres exposades reflexionen i dialoguen al voltant del conflicte del Sàhara Occidental i la realitat dels camps de refugiats. Els alumnes les han treballat des de la perspectiva dels seus respectius estudis i a partir d’una feina prèvia de sensibilització i documentació. En els darrers mesos, els estudiants i el professorat d’edRa han participat dels tallers Els murs de la vergonya i Sota la sorra del desert del grup Eirene, han assistit a xerrades a càrrec de l’Esplai L’Agrupa de Molins de Rei i de Vacances en Pau, s’han entrevistat amb una persona sahrauí i fins i tot han visitat un pis per a infants sahrauís malalts gestionat per Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS).

Amb aquesta mostra, edRa dona continuïtat al seu treball en educació en valors socials i cívics, especialment visible en el muntatge expositiu que organitza anualment al Celler. Sàhara visible s’emmarca, a més, en els actes programats dins la trobada Ciutats Defensores dels Drets Humans, que tindrà lloc a Rubí la primera setmana d’abril.

L’exposició s’inaugurarà aquest dijous a les 19 h amb la presència de la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones, Marta García, i es podrà visitar fins al 5 d’abril de forma gratuïta a la sala Cèsar Martinell del Celler. La mostra anirà acompanyada de diverses activitats paral·leles adreçades a aprofundir en el conflicte del Sàhara Occidental.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h