Segueix-nos a
26 / 09 / 2023

La Tardor Jove arriba plena de formació, esport, cultura i oci

El dos d’octubre arrenquen les activitats de la Tardor Jove 2023, adreçades a nois i noies entre 12 i 29 anys. Rubí Jove proposa una tardor plena de formació, esport, oci i cultura amb més de 50 activitats gratuïtes que tracten temes tecnològics, de divulgació i coneixement, activitat física, cultural i lleure.

Els tallers setmanals, que es realitzaran a l’Espai Jove Torre Bassas entre el 25 de setembre i el 15 de desembre, són: reforç, creació de videojocs, K-Pop, costura i disseny de roba, curtmetratge i dibuix digital. La programació formativa inclou un mòdul de llengua de signes catalana i la part teòrica del curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil. Rubí Jove també ha programat una sessió de reflexió sobre l’assetjament escolar i una altra per acompanyar les persones joves que volen crear una entitat o associació juvenil.

L’esport també és un eix indispensable de les activitats pensades pel jovent, perquè contribueix al seu benestar físic i emocional i promou la cohesió social. Després de l’èxit de la primera sessió, repeteix a la programació una jornada de bàsquet en cadira de rodes el 15 de novembre al Parc de la Sardana. Els i les joves podran practicar periòdicament bàsquet, futbol -en el torneig La Nit és jove-, i ping pong. El 17 d’octubre es proposa una tarda de discgolf i el 14 de novembre un circuit sobre rodes a la pista del carrer Mallorca, amb rampes i obstacles per monopatins, bicicletes o patinets.

La Tardor Jove també és una programació plena de música i propostes d’oci que acompanya les persones joves de la ciutat en la seva evolució vital implicant-les també en les tradicions i reivindicacions d’aquesta època de l’any, en diferents espais de la ciutat. Així, la programació inclou el Kastanyasso Festival de l’AJM La Sonik, el 28 d’octubre coincidint amb la Castanyada; una taula rodona de joves artistes el 24 de novembre per donar veu a les dones, en el marc del Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència masclista; i la segona edició de la festa Hola 18!, dissabte 11 de novembre, per celebrar la majoria d’edat dels i les joves de Rubí que van néixer el 2005. Els i les amants els viodejocs, a més, podran competir en un torneig de Mario Kart el 3 de novembre i un altre de Super Smash Bros el 20 de desembre. La programació d’aquesta tardor creix en propostes musicals amb dues sessions Dj el 6 d’octubre i el 10 de novembre a l’equipament del carrer Sabadell.

En clau cultural, el 21 d’octubre tindrà lloc una nova edició del festival jove de microteatre Addictes al microteatre a l’Ateneu;  s’ha programat un cinefòrum coincidint amb la setmana del canvi climàtic i una sessió de lectures clandestines, el 17 de novembre, amb el grup Escriptores de la Torre. La programació de tardor dirigida als joves incorpora també les propostes del Cicle Gaudí i del Documental del mes.

El servei de Joventut ofereix tot l’any assessories especialitzades. Les sessions es poden dur a terme telefònicament, per correu electrònic, en línia o presencialment i tracten temes laborals, formatius, sexuals i de parella i d’acompanyament emocional. A més, el Punt Jove LGTBI de la Torre Bassas ofereix informació, acompanyament i sensibilització sobre identitat de gènere i orientació sexual.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h