Segueix-nos a Facebook Twitter Instagram Whatsapp
01 / 10 / 2020

Una dotzena d'artistes exposen a la sisena edició del Festival de Fotografia La Nuu

El Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader Fulquet, obre aquesta setmana la seva sisena edició sota el lema Cos i pedra. Espais disponibles. Una dotzena d'artistes de prestigi internacional participen a l'esdeveniment mostrant les seves obres a diverses façanes de la ciutat. Des de diferents estils i tècniques, tots els treballs seleccionats conviden el públic a reflexionar sobre les relacions que manté l'ésser humà amb el seu entorn material.

Els autors i autores que exposen enguany a Rubí són: Alberto Giuliani (Pesaro, Itàlia) a la plaça del Doctor Guardiet, Stefanie Zofia Schulz (Nagold, Alemanya) a El Celler, Irene Zóttola (Madrid, Espanya) a la plaça de la Nova Estació, Michal Chelbin (Haifa, Israel) a l'Escardívol, Yurian Quintanas (Àmsterdam, Holanda) a El Bullidor, Víctor Baladoch (Rubí, Espanya) a Pich Aguilera, Chen Xiaoyi (Sichuan, Xina) a l'Antiga Estació, Ruth Erdt (Zürich, Suïssa) a la plaça d'Anselm Clavé, Fernando Criollo (Lima, Perú) a El Bullidor, Jon Cazenave (Sant Sebastià, Espanya) a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, Piotr Zbierski (Lodz, Polònia) al carrer de Doctor Robert i Román Yñán (Sant Adrià del Besós, Espanya) a la plaça de la Nova Estació.

Activitats en línia
La present edició de La Nuu arriba marcada per la situació de pandèmia, que ha obligat a suspendre algunes de les activitats habituals i a adaptar-ne altres al format digital. Es manté la mostra de fotografies al carrer durant tot el mes d'octubre, així com les visites guiades dels dissabtes a càrrec del director del festival. A més, s'han programat tres xerrades i col·loquis en línia: el 15 d'octubre, la fotògrafa Irene Zóttola impartirà la conferència El vol d'Ícar. Fotografia i materialitat; el 22 d'octubre, Román Yñán parlarà d'Estratègies quotidianes; i el 29 d'octubre, se celebrarà el col·loqui Les geografies fragmentades sobre el concepte de frontera, amb la participació dels escriptors Joaquín Albaicín i Gabi Martínez, i de la ballarina trans Celeste González. Aquesta darrera proposta forma part del projecte europeu From Saint Germain to EU - 100 years of a border.

Per participar tant a les visites guiades com a les activitats en línia, és imprescindible inscriure's prèviament enviant un correu a info@lanuu.cat. El recorregut per les obres de l'exposició es farà seguint totes les indicacions de seguretat de les autoritats sanitàries i en grups limitats a deu persones.

Carles Mercader, director del festival, ha explicat que "la pròpia tipologia expositiva de La Nuu i la seva aposta per omplir els carrers de la ciutat d'imatges fotogràfiques han permès la celebració d'aquesta edició. El fet de disposar d'un museu al aire lliure ajuda que la ciutadania pugui contemplar les fotografies i, alhora, mantenir totes les mesures sanitàries per combatir la Covid".

L'organització de La Nuu ha volgut dedicar aquesta sisena edició al fotògraf rubinenc Josep Maria Roset Camps, mort el passat 1 de setembre, en reconeixement a la seva trajectòria i gran contribució al món de la fotografia.

Foto: Román Yñán
Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20,30 h