Segueix-nos a
01 / 10 / 2022

El Festival de Fotografia La Nuu obre aquest dissabte la seva vuitena edició

El Festival de Fotografia La Nuu celebrarà la seva vuitena edició a partir d’aquest dissabte i durant tot el mes d’octubre. L’esdeveniment, organitzat per l’associació cultural Ull x Ull amb el suport de l’Ajuntament de Rubí i la Generalitat de Catalunya, reunirà sota el lema La vida, instruccions d’ús trenta-dues obres d’una dotzena d’artistes nacionals i internacionals, que es podran veure exposades a diverses façanes i espais públics de la ciutat, a la recerca de al complicitat emocional dels vianants. Aquesta gran mostra a l’aire lliure es completarà amb una programació d’activitats al voltant de la fotografia d’autor.

Els carrers de Rubí acolliran les mirades fotogràfiques dels artistes internacionals Anu Kumar (Índia), Tomoko Daido (Japó), Zhang Kechun (Xina), Julie van del Vaart (Països Baixos), Ann-Sophie Deproost (Bèlgica) i Helena Civit Kopeinig (Àustria); i de talents nacionals i locals com Jordi Esteva (Barcelona), Assaf Iglesias (Oviedo), Israel Ariño & Clara Gassull (Barcelona), Erik Estany Tigerström (Celrà, Girona), Blanca Viñas (Barcelona) i Lorena Morin (Las Palmas de Gran Canaria). Les seves obres es podran veure als espais habituals del festival: la plaça de la Nova Estació, l’Antiga Estació, la plaça d’Anselm Clavé, la plaça de Salvador Allende, la plaça del Doctor Guardiet, el carrer del Doctor Robert, la zona de l’Escardívol, la fàbrica de Pich Aguilera, la Biblioteca Municipal Martí Tauler i el Celler. Des d’aquests indrets quotidians, els autors i autores incitaran a una reflexió sobre la necessitat creativa de l’ésser humà.

Activitats obertes

La vuitena edició de La Nuu arrencarà aquest dissabte 1 d’octubre a les 11 h a la plaça de l’Antiga Estació amb activitats fotogràfiques per a tota la família coordinades pel Grup Fotogràfic El Gra. A les 11.30 h, es farà la primera de les visites guiades a les obres exposades, una proposta que es repetirà tots els dissabtes al matí mentre duri el festival. També aquest dissabte, a les 20 h, es farà la inauguració oficial del festival al Celler, amb l’obertura institucional i el recital poètic DA:MA, un espectacle visual i sonor que combina la veu i els textos de David Caño amb la música i els audiovisuals de Mauri Ibañez.

El divendres 14 d’octubre, a les 19.30 h, el cineasta i fotògraf Jordi Estava oferirà a l’Ateneu la xerrada L’illa de Socotra.

El dissabte 22 d’octubre, a les 19.30 h, la plaça del Celler acollirà una conversa amb els autors Román Yñán i Gabriel Ventura. Aquest mateix dia i l’endemà, tindrà lloc un taller de llibres de fotografia per a persones prèviament inscrites amb Tommaso Parrillo, fundador de l’editorial Witty Books.

L’Escola d’Art i Disseny edRa acollirà el divendres 28 d’octubre a les 19.30 h la presentació del projecte ELLAS d’Ainhoa Resano.

La Nuu es tancarà oficialment el 29 d’octubre a les 20 h al Celler amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador o la guanyadora de la quarta edició del Premi Screen, dedicat a la fotografia en format audiovisual. El jurat està format un cop més per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza. Durant la cloenda es projectaran les obres seleccionades i els membres del jurat anunciaran el treball premiat. Després de la projecció i entrega de premi, el músic rubinenc Sergi Estella oferiarà un concert a la plaça. 

La programació de La Nuu es pot consultar ja al web del festival. Com cada any, l’app Rubí Ciutat donarà la possibilitat d’ubicar les fotografies sobre el mapa i d’accedir a informació sobre la seva autoria i significat.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h