Segueix-nos a
11 / 06 / 2022

La 2a edició del Saló del Còmic i el Manga de Rubí tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de juny a la rambla del Ferrocarril

El II Saló del Còmic i el Manga de Rubí es podrà visitar amb entrada lliure i gratuïta entre el 17 i el 19 de juny a la rambla del Ferrocarril. La proposta tindrà un escenari on es faran xerrades i presentacions editorials i comptarà amb 24 parades d’autors, autores i editorials.

El saló del còmic mostra un cop més que Rubí té talent i tradició en el món de l’art urbà, el grafiti... i també el còmic. Aquest esdeveniment se suma a propostes com el Full Colors o la iniciativa COLOR que demostren que les persones joves de la ciutat tenen molt talent que hem de reivindicar i conservar”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez durant la presentació de l’esdeveniment en roda de premsa.

Tres dels estands del saló són rubinencs:  Kame Kame, Señor Miyagui Rubí i Frandisco. Durant tot el cap de setmana, els i les il·lustradores del col·lectiu local C.I.R.C oferiran una exposició i diverses propostes creatives, com un taller per elaborar la teva pròpia vinyeta de còmic. Núria Lombarte Recasens, membre de C.I.R.C i tallerista de Manga a l’Espai Jove Torre Bassas, ha fet la imatge del cartell. L’Escola Municipal d’Art i Disseny edRa també se suma a les activitat paral·leles del saló amRubí Manji, ha participat activament en la proposta d’activitats lúdiques i l’equip de dinamitzadores de l’Espai Jove oferirà tallers de preguntes, manualitats i mini jocs oberts a tothom.

Com l’any passat, la carpa de Rubí Jove serà el punt central d’informació del saló on caldrà adreçar-se per fer consultes relacionades amb els horaris i les activitats paral·leles de l’esdeveniment. “Consolidem aquest saló com un espai més per compartir amb la ciutadania la feina que es fa a l’Espai Jove Torre Bassas, que és molta i molt bona. Per nosaltres, aquesta és una manera excel·lent de mantenir el vincle entre el servei de Joventut i les persones joves del municipi”, ha argumentat la regidora de Joventut, Annabel Cuesta Fabre.

Activitats paral·leles

El divendres 17 de juny, el saló obrirà de 17 a 21 h. Hèroeverso, la presentació de les novetats de Letrablanka Editorial, l’empresa col·laboradora en l’organització de la proposta, donarà el tret de sortida a l’esdeveniment. La primera tarda de saló es tancarà amb l’actuació del DJ local Rouge Soler que oferirà una sessió de bandes sonores de sèries i pel·lícules relacionades amb el còmic i l’anime.

Durant el cap de setmana, el saló es podrà visitar els matins de 10 a 14 h, obrirà de nou a les 17 h i tancarà a les 21 h, dissabte i a les 20.30 h, diumenge. El dissabte 18 de juny, les activitats paral·leles arrencaran a les 10 h amb una Trocalleria amb secció especial dedicada a l’intercanvi de llibres, còmics i manga de segona mà. Grafito Editorial presentarà les seves novetats a les 17.30 h i a les 18 h, tindrà lloc una xerrada debat sobre el món del còmic sota el títol Després d’UCM, per Whats is Sofia, Spider Eli i Más que cómics. Dissabte, el Saló tancarà amb la mostra de Cosplay.

El diumenge 19 de juny, Alejo Valdearena parlà de la creació de còmic infantil (12 h) i Sudando Tinta Ediciones presentarà les seves novetats editorials (17.30 h). La segona edició del Saló del Còmic de Rubí tancarà amb la mostra de K-Pop dels i les joves de Torre Bassas (18 h), l’exhibició de K-Pop del grup W.O.L i la proposta Rrandom K-Pop.

La segona edició del Saló del Còmic i el Manga s’emmarca en les propostes d’estiu de Rubí Jove. Hi signaran còmics artistes com Josep Busquets, Montse Mazorriaga, Toni Kudo i Roger Bonet entre d'altres.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h