Segueix-nos a
03 / 03 / 2023

L’Ajuntament incentiva el debat ciutadà entorn de l’habitatge amb el nou programa “Parlem d’habitatge!

Els Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Rubí impulsa el nou programa Parlem d’habitatge! amb l’objectiu de donar a conèixer i aprofundir en diferents aspectes relacionats amb aquest tema amb l’ajuda de persones expertes. La programació s’encetarà el proper 6 de març amb una jornada sobre models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge.

La primera activitat tindrà lloc a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Començarà a les 17.30 h amb la presentació de Yes, we rent!, un programa temporal d’habitatge accessible de l’Ajuntament de Mataró que facilita el lloguer de pisos de propietat privada a través de la reducció de la pressió sobre els preus i el foment de la desagregació, alhora que promou un model organitzatiu i econòmic innovador a través de la creació d’una cooperativa público-privada. Aquesta ponència anirà a càrrec de Carme Arcarazo Sempere, portaveu del Sindicat de Llogateres; Júlia Sánchez Riera, tècnica de l’Ajuntament de Mataró; i Lluis Ferrer Gonzàlez-Solís, tècnic de Bloc Cooperatiu.

La jornada seguirà amb una exposició sobre masoveria urbana, un sistema alternatiu d’habitatge que consisteix en la cessió per part de la propietat d’un edifici o vivenda desocupada del dret a viure-hi a una persona o grup de persones que, a canvi de no pagar cap lloguer, es comprometen a reformar i/o mantenir l’espai en bones condicions. La presentació la faran Helena Trias Prats, arquitecta de Celobert, i les masoveres de Ca n’Amell (Premià de Mar).

Finalment, aquesta primera sessió del programa Parlem d’habitatge! se centrarà en l’habitatge cooperatiu, un model basat en la creació d’una comunitat autopromoguda i autogestionada que dissenya de manera participativa el seu projecte d’habitatge, on tothom manté la privacitat de la seva llar alhora que comparteix espais comunitaris. Aquesta ponència la conduiran Yabel Pérez Moreno, tècnic d’impuls de nous projectes de Sostre Cívic, i Xavier Anzano Bergua, director d’Habitatge de l’Ajuntament del Prat de Llobregat.

Totes les presentacions aniran seguides d’un debat obert a la participació de les persones assistents.

Per assistir a la jornada sobre models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge cal fer prèviament la inscripció gratuïta enviant un correu a habitatge@ajrubi.cat.

Rubí jove Torre Bassas
C. Sabadell, 18, 08191 Rubí
T. 936 991 663 - 630 76 63 79
Dimarts i dijous de 12 a 14 h
De dilluns a divendres de 16,30 a 20 h